Over Jheronimus Academy for Digital Arts

You should follow us on Twitter
Moet je een  toelatingsexamen doen?

Nee, de opleiding is bedoeld voor iedereen vanaf 18 jaar met een passie voor tekenen, painten, animatie en games. De enige voorwaarde die we stellen is dat je een portfolio hebt.

Kan ik de opleiding ook online volgen?

Wij geloven dat het lesgeven en communiceren in groepsverband beter werkt en beter beklijft. Een online cursus is daarom geen onderdeel van ons lesprogramma. Bij de JAFDA heb je direkt contact met mede-cursisten waar je veel van kunt leren, omdat opbouwende kritiek ontvangen én leveren iets is dat je moet leren en daarom onderdeel is van ons lesprogramma. Het is tenslotte een van de belangrijkste peilers om beter werk te maken.

Krijg ik een diploma na afloop van de opleiding?

Nee, maar je krijgt wel een certificaat en het belangrijkste, we werken samen aan je portfolio want dat is je belangrijkste wapenfeit.

Is de JAFDA een vervanging van een reguliere opleiding?

De JAFDA biedt aanvullende cursussen, maar we leren je niet toveren. Veel tekenen en painten is sowieso een voorwaarde om goed te worden in je vak. Juist mensen die een reguliere opleiding volgen of al jaren tekenen en painten zullen veel profijt hebben van het volgen van onze cursus. Zoals een boedhistisch gezegde luidt: “When the student is ready, the teacher appears.”

Heb je een vooropleiding nodig?

Je kunt zonder enige vooropleiding inschrijven. Voorwaarde is wel dat je al een portfolio hebt.

Welke apparatuur heb ik nodig om goed te kunnen werken?

Tijdens de lessen zelf heb je geen computer nodig. Voor de opdrachten die je meekrijgt, heb je een computer nodig (een PC of Mac, laptop) met bijbehorende software en een drukgevoelige  tekentablet met pen (wacom).

Ik teken graag, maar ben niet zo geïnteresseerd in games of animatie. Is de opleiding dan wel iets voor mij?

De opleiding is bedoeld voor mensen die hun werk willen maken van tekenen voor een groot publiek. De masterclass ‘Jheronimus’ behandelt de belangrijkste algemene zaken om dit te bereiken.

Is de JAFDA een gecertificeerde opleiding?

Nee, je kunt dan ook geen studiebeurs krijgen.